Спікер українського парламенту проведе зустрічі з лідерами Демократичної й Республіканської партій США.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває з триденним робочим візитом у США. Про це повідомляється на сайті українського парламенту у вівторок, 5 грудня.

"Головною метою перебування у Вашингтоні є посилення з боку США підтримки України у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність", – йдеться у повідомленні.

Очікується, що Стефанчук обговорить з американськими партнерами розширення військової допомоги Україні, надання гарантій безпеки, а також рішення майбутнього вашингтонського саміту НАТО, серед яких головною мала би стати ухвала щодо членства України в Альянсі.

Також будуть розглянуті питання щодо подальшої макрофінансової допомоги, підтримки у Конгресі США законодавчих ініціатив на користь України, реалізації української Формули миру.

"У межах візиту заплановано зустрічі з високими представниками американської влади, зокрема, лідерами Демократичної й Республіканської партій із метою забезпечення подальшої всебічної двопартійної та двопалатної підтримки України", – повідомили у пресслужбі Ради.