З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США передали органам системи МВС допомоги більш ніж на 287 млн доларів.

Сполучені Штати передали Україні новий пакет технічної допомоги слідчим підрозділам. До нього увійшли 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування з програмним забезпеченням та ДНК-лабораторії. Про це у п'ятницю, 16 лютого, повідомляє прес-служба МВС України.

У церемонії передачі пакету допомоги брали участь міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та посол США в Україні Бріджит Брінк.

Очільник МВС зазначив, що застосування переданої техніки дозволить якісно та швидко фіксувати всі злочини Росії.

"Наприклад, лабораторії швидкісної установки ДНК-профілю людини ANDE 6C дозволяють встановити ДНК-профіль за півтори години", - вказав він. 

Ігор Клименко підкреслив, що працівники поліції пройшли відповідне навчання з підготовки фахівців-криміналістів для роботи з такими лабораторіями зі встановлення ДНК-профілю.

"Вже є результативні кейси щодо встановлення осіб, які загинули внаслідок ракетних ударів РФ по наших містах", - заявив Клименко.

Вказується, що передана технічна допомога буде відправлена насамперед до прифронтових регіонів, які щодня перебувають під ворожим вогнем.