Сполучені Штати планують зробити постачання систем ППО пріоритетом у майбутніх пакетах допомоги Україні.


Посилення протиповітряної оборони України є пріоритетом в майбутніх пакетах військової допомоги, яку США готові надавати Києву. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу 4 січня у Вашингтоні.

За його словами, у переліку озброєнь, на який Білий дім хоче отримати додаткове фінансування від Конгресу, США вважають пріоритетними засоби ППО.

"Протиповітряна оборона була б першою в цьому списку", - сказав Кірбі.

 

Він зазначив, що найефективнішою відповіддю на агресію Росії проти українського народу є продовження надання ЗСУ життєво необхідних засобів ППО та інших видів військового обладнання.

 

"Для цього нам потрібно, щоб Конгрес без зволікань схвалив наш запит на додаткове фінансування для України", - додав представник адміністрації президента США.

 

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.