Документ має містити набір реформ у сферах економіки, верховенства права та демократизації, а також план відновленні та реконструкції та інвестицій.

Сполучені Штати та Європейський Союз заявили про готовність допомогти Україні розробити План України - документ з переліком реформ, який наблизить вступ до ЄС. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками саміту ЄС-США, що відбувся в п’ятницю, 20 жовтня.

Лідери ЄС та США зазначають, що усвідомлюють "нагальність забезпечення того, щоб Росії не вдалося зруйнувати українську економіку", й відповідної потреби активізувати зусилля з надання підтримки.

"Як співголови, разом із Україною, Міжвідомчої донорської координаційної платформи, ми працюємо разом з Україною над розробкою її Плану України (Ukraine Plan), який є частиною її європейського шляху", – йдеться в заяві.

План України має містити "спільний набір короткострокових пріоритетних економічних реформ, реформ у сфері верховенства права та демократизації, а також пріоритетний і добре скоординований підхід до допомоги у відновленні та реконструкції та інвестицій", йдеться у заяві.

Лідери ЄС та США наголошують, що продовжуватимуть надавати Україні фінансування для досягнення цих цілей – зокрема захисту, ремонту та відбудови її енергетичного сектору відповідно до стандартів ЄС.

У заяві також підкреслюється стратегічна важливість процесу вступу України до ЄС