Належність до ордена Почесного легіону є найвищою відзнакою, пошаною та офіційним визнанням особливих заслуг у Франції.

Французький посол Етьєн де Понсен нагородив режисера і військовослужбовця Олега Сенцова, а також письменницю Оксану Забужко орденом Почесного легіонув День взяття Бастилії – національного свята Франції. Про це напередодні повідомило посольство Франції в Україні.

"У день національного свята в саду Святої Софії Етьєн де Понсен має честь від імені президента Франції Еммануеля Макрона вручити відзнаки національного ордену Почесного легіону Оксані Забужко та Олегу Сенцову, знаковим і видатним особистостям України", – йдеться в повідомленні.

"Це наша спільна нагорода, усіх, хто зараз боронить Україну", – написав Олег Сенцов у Facebook.

Фото: Олег Сенцов / Facebook 

 

Як відомо, належність до ордена Почесного легіону є найвищою відзнакою, пошаною та офіційним визнанням особливих заслуг у Франції. Серед українців, що удостоєні цієї відзнаки: художник Іван Айвазовський, президент Українського католицького університету Борис Гудзяк, танцівник та хореограф Серж Лифар, філософ Мирослав Попович, перший міністр закордонних справ незалежної України Анатолій Зленко та інші. Минулого року орденом Почесного легіону нагородили поетесу Ліну Костенко.

Читайте також:
Сенцов одружився і показав свою обраницю
Олег Сенцов показав фото із передової
Олег Сенцов показав фото із передової
Сенцов намекнул, что Зеленский неадекватен
Балух на аппарате ИВЛ, его состояние стабильно тяжелое - нардеп
Экс-узника Кремля Балуха избили - Сенцов