Російські загарбники використовують цивільні установи, щоби лікувати там своїх поранених, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти використовують мережу цивільних закладів охорони здоров'я на тимчасово захопленій території для лікування поранених військовослужбовців. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні у Facebook за 26 грудня.

У населеному пункті Біловодськ Старобільського району на Луганщині проходять лікування до 300 поранених представників ППК Вагнера. У Первомайську, на території так званого "воєнного госпіталю", розгорнутого на базі багатопрофільного ліцею, також лікуються до 300 російських загарбників, які отримали поранення у районі міста Бахмут.

Окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Лиманському напрямках, на Куп'янському, Авдіївському і Запорізькому – намагаються покращити тактичне становище. Крім того, на Новопавлівському і Херсонському напрямках противник обороняється.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Слобожанський напрямок

Артилерійських обстрілів зазнали райони Стариці, Огурцового, Вовчанська і Рідкодуба Харківської області.

Куп'янський та Лиманський напрямки

Ворог завдав вогневого ураження по районах більш як 20 населених пунктів. Серед них – Новомлинськ, Дворічна, Західна, Табаївка і Берестове на Харківщині; Площадка і Діброва Луганської області і Торське Донецької області.

Бахмутський та Авдіївський напрямок

Противник обстріляв райони більш як 30 населених пунктів – Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Нью-Йорк, Авдіївка, Веселе, Невельське, Мар'їнка і Новомихайлівка Донецької області.

Новопавлівський напрямок

Під вогневий вплив окупантів потрапили Пречистівка, Велика Новосілка і Времівка на Донеччині.

Запорізький напрямок

Ворог здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів більш як 15 населених пунктів. Серед них – Новопіль Донецької області й Ольгівське, Малинівка, Дорожнянка, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Малі Щербаки у Запоріжжі.

Херсонський напрямок

Противник продовжує артилерійські обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро; постраждала цивільна інфраструктура Новоолександрівки, Гаврилівки, Республіканця, Новокаїрів, Томариного, Тягинки, Миколи, Придніпровського, Інженерного, Антонівки й Херсона.

Успіхи Cил оборони

24 грудня Сили оборони завдали удару по району зосередження живої сили противника у Половинкіному Старобільського району Луганської області. Втрати окупантів становили до 150 військовослужбовців мертвими й пораненими.

25 грудня на тимчасово зайнятій території Херсонської області загарбники втратили до 50 військовослужбовців ліквідованих і до 100 поранених. Також знищено близько п'яти одиниць військової техніки різного типу.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удару по району зосередження ворога, а наші підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 4 пункти управління та 6 районів зосередження живої сили противника.