В райдержадміністрації запевнили, що інформація щодо ремонту укриття в таборі на 14 млн гривень не відповідає дійсності.


Дитячий табір Зачарована долина належить до сфери управління Шевченківського райдержадміністрації, а всі установи, які приймають дітей, мають бути обладнані укриттям.

Про це у коментарі Укрінформу заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови Шевченківської РДА Олександр Поповцев.

"Дитячий табір Зачарована долина, що знаходиться у Закарпатській області, належить територіальній громаді міста Києва і відноситься до сфери управління Шевченківської райдержадміністрації з 1999 року. Він почав приймати дітей з березня 2022 року, коли почалася повномасштабна війна. За цей час в таборі оздоровилися майже півтори тисячі дітей пільгових категорій. Це діти військовослужбовців, внутрішньопереміщені особи, діти з багатодітних родин, діти з неповної сім'ї", - зазначив він.

Посадовець нагадав, що згідно з чинним законодавством, всі установи або заклади, які приймають дітей, у тому числі табори, мають бути обладнані укриттям.

Крім того, Поповцев підкреслив, що інформація щодо ремонту в цьому укритті на 14 млн гривень не відповідає дійсності. За його словами, цифра 14 млн гривень - це орієнтовна сума, яка була розрахована відповідно до листа Мінрегіону для визначення вартості ціни проєкту. Він наголосив, що це не вартість самого укриття.

Водночас т. в. о. голови Шевченківської РДА зауважив, що на 2023 рік за поданням депутата Київської міської ради Володимира Бондаренка від фракції Удар Шевченківського району була виділена сума у 2 млн гривень, яка охоплює проєктувальні роботи та роботи щодо облаштування укриття.