Затриманим жінкам повідомили про підозру, їх взяли під варту. Ворожим агенткам загрожує довічне ув’язнення.

СБУ викрила на Донеччині жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ та "вагнерівців". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої нейтралізовано ще одну російську агентурну мережу на Донеччині. Особливістю ворожої групи було те, що вона складалася тільки з місцевих жінок, що підтримали збройну агресію РФ проти України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зрадниці одночасно працювали на ФСБ і приватну військову компанію Вагнер: збирали розвіддані про кількість і передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

"Передусім вони намагались виявити і «злити» агресору напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, у тому числі ударних гелікоптерів під Авдіївкою. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ з прифронтових територій на передову. Для збору розвідувальної інформації фігурантки обходили місцевість і приховано робили фотознімки українських об’єктів. Усі отримані відомості передавали за двома каналами зв’язку - російському куратору з ФСБ і представнику "вагнерівців", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих і встановила особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до РФ для координації "підопічних".

За даними слідства, всі чотири російські агентки - жительки Покровського району Донеччини. Їх усіх ще до 24 лютого 2022 року завербували російські спецслужби, і до  певного часу вони чекали вказівок.

Затриманим жінкам повідомили про підозру, їх взяли під варту. Ворожим агенткам загрожує довічне ув’язнення.