Законопроєкт про міжнародну допомогу США включає крім України також Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону.

Сенат США в четвер, 8 лютого, повторно розгляне "чистий" законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Про це в четвер, 8 лютого, повідомила посол України у США Оксана Маркарова в себе на сторінці в Facebook.

За її словами, великий пакет (Україна / Ізраїль / Тайвань / міграційна реформа) не підтримали через відсутність голосів за угоду з міграційної реформи, над якою перемовники працювали останні місяці.

"Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні ( 60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню", - розповіла вона.

Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення по голосуванню, зазначила дипломат. Воно потрібне для винесення на голосування питання про припинення дебатів і розгляд по суті "чистого" законопроєкту про міжнародну допомогу США  без міграційної реформи. Для цього необхідно 60 голосів.

"Вечірнє засідання закрито, лідер більшості Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроєкту про міжнародну допомогу США, який включає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону, о 12 годині дня за Вашингтоном (19:00 за Києвом - ред.) 8 лютого", - зазначила посол.