До кінця поточного тижня в Україні збережеться висока температура, а в окремих регіонах через це виникне пожежна небезпека, повідомляє Український гідрометеорологічний центр, пише УНН.

За даними синоптиків, надзвичайний рівень пожежної небезпеки переважатиме з 14 по 17 серпня у Київській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській області та в Криму. З 16 по 17 серпня до переліку небезпечних областей долучиться Тернопільська та Рівненська області. 17 серпня також високий рівень пожежної небезпеки буде й у Хмельницькій та Волинській областях.
Також синоптики повідомляють, що найближчий тиждень не варто очікувати на опади. Єдине виключення – західні регіони України.

"До кінця другої декади серпня над Східною Європою переважатиме стаціонарна (малорухома) область підвищеного атмосферного тиску з окремими ядрами. Внаслідок панування антициклональної циркуляції, а також надходження сухого і теплого повітря із середньоазіатських районів, опадів впродовж тижня не передбачається. Винятком стане західний регіон (та й то не весь), де нестійка повітряна маса та орографічні особливості місцевості сприятимуть випаданню короткочасних дощів переважно у денний час", - розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

За словами експерта, після 15 серпня у більшості областей України температура досягне позначки +35 °C, а в південній половині традиційно ще вище – аж до +37…+38 °C (за винятком прибережних районів уздовж Азовського та Чорного морів).