В Ужгороді обговорювались три основні теми – права угорської нацменшини, війна і зустріч президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Українська сторона задоволена переговорами з главою МЗС Петером Сіярто, які відбулися напередодні в Ужгороді. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у інтерв’ю Укрінформу, оприлюдненому у вівторок, 30 січня.

Він нагадав, що контактів з угорською стороною фактично не було з 2022 року.

"Тому ця зустріч була дуже на часі й, звісно, корисною. Я вважаю, що максимум, який могли, ми сьогодні отримали.. Ми відверто проговорили про побоювання щодо намірів один одного. Пояснили один одному все. В угорців є недовіра до нас, у нас є недовіра до них – в силу різних обставин", – сказав Кулеба.

За його словами, обговорювались три основні теми – права угорської нацменшини, війна і потенційна зустріч президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

"Мій досвід каже, що з угорцями треба говорити. В тому числі – щоб знімати недовіру, бо тоді стає зрозуміло, що перешкод набагато менше, ніж здавалося. Власне, з цією метою і створена спеціальна комісія, яка ретельно розбереться у всіх занепокоєннях", – додав Кулеба.