У Північноатлантичному альянсі заявили, що Росія не доб'ється того, щоб західні союзники почали розподіляти увагу між тим, що відбувається на Близькому Сході та в Україні.

В НАТО заявили, що мають необхідні ресурси, для одночасної підтримки Ізраїлю у конфлікті з ХАМАС, а також допомозі Україні у війні з РФ. Про це в п’ятницю, 20 жовтня, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передає Digi 24.

"Думаю, у нас достатньо ресурсів на рівні нашого альянсу. 32 країни НАТО разом зі Швецією, я сподіваюся, мають понад 1 мільярд людей і понад 50% світового ВВП. Це ресурси, щоб увага не відволікалася від того, що ми маємо робити на підтримку України", – сказав Джоане.

За його словами, НАТО визначив дві прямі загрози - "Росія і тероризм", і має щодо них "конкретні оборонні плани".

Джоане зазначив, що Росії "було б надзвичайно приємно бачити, як Захід, США і ми починаємо розподіляти нашу увагу між тим, що відбувається на Сході та в Східній Європі, в Україні". Але він запевнив, що цього не станеться.

"Ми зможемо впоратися з цими двома ситуаціями, ми сподіваємося якнайшвидше заспокоїти ситуацію на Близькому Сході та продовжувати підтримувати Україну", - додав заступник генсека НАТО.

Він підкреслив, що той факт, що нова криза з’являється в іншому регіоні, "не застає НАТО неготовим".