ЗМІ повідомляють, що на лайнері, який зайшов у грузинський порт, є зірки телеканалу RU.TV - прихильники воєнної агресії РФ проти України.

Міністерство закордонних справ України нині перевіряє інформацію про затримання громадянки України під час акції проти прибуття круїзного лайнера з російськими туристами у грузинське місто Батумі. Про це повідомив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна в понеділок, 31 липня.

Зазначимо, що грузинські ЗМІ повідомили раніше, що під час акції проти прибуття російських туристів до Грузії було затримано дев'ять осіб, зокрема громадянку України.

У понеділок до грузинського порту Батумі вдруге за кілька днів прибув круїзний лайнер Astoria Grande з російськими туристами, повідомляє проєект Радіо Свобода під назвою Ехо Кавказу.

Коло причалу почалися протести на яких були студенти, опозиціонери та громадські активісти. На місці встановлено металеві огорожі, посилено заходи безпеки.

Серед пасажирів лайнера - зірки телеканалу RU.TV, які підтримують війну РФ проти України та дії глави Кремля Володимира Путіна:

  • учасник марафону Zа Россию на підтримку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, колишній соліст гурту Hi-Fi Мітя Фомін, проти якого Україна запровадила санкції;
  • російський музичний гурт Тестостерон, який виступав перед військовослужбовцями ЗС РФ у військовому госпіталі Міноборони Росії в Нижньому Новгороді і Семенівським полком у Москві:
  • білорус Дмитро Колдун, який давав концерт у так званій "ДНР" 2018 року і підтримує агресивну політику РФ.