Мер та колишній депутат міськради просили $100 тисяч за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив вирок міському голові міста Рені в Одеській області Ігорю Плехову і колишньому депутату місцевої міськради Івану Пойдолову – 9 і 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це суд повідомив напередодні.

Вказано, що ВАКС визнав чиновника та ексдепутата винними у кримінальному правопорушенні за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі (ч.4 ст.368 КК України). Їх засудили до позбавлення волі строком на 9 та 10 років з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на три роки, також з конфіскацією всього майна.

За даними слідства, посадовці просили $100 тисяч за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га. Їх затримали "на гарячому" під час передання траншу в $50 тисяч.

За даними ЗМІ, Ігор Пойдолов у 2023 році втік до Молдови, незаконно перетнувши кордон поза пунктом перетину. Його оголосили в міжнародний розшук. ВАКС стягнув до бюджету 1,87 млн гривень застави, внесеної за Пойдолова.