На 70% Кривого Рогу вода подається від Каховського водосховища через водосховище Південне, повідомив Олександр Вілкул.

Водопостачання міста Кривий Ріг у Дніпропетровській області після підриву російськими загарбниками греблі Каховської гідроелектростанції буде забезпечено, проте споживання води промисловими підприємствами міста буде суттєво знижено, а для населення – дещо обмежено. Про це повідомив голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул у Telegram у вівторок, 6 червня.

Він визнав, що у зв'язку з руйнуванням Каховської ГЕС ситуація у місті дуже складна, але контрольована.

"У Кривому Розі на 30% міста (це Центрально-Міський, частково – Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони) вода подається від Карачунів – тут ризиків немає. На 70% міста (решта районів) вода подається від Каховського водосховища через водосховище Південне. Ми розуміли ризики відсутності каховської води ще рік тому і вже реалізували великий перелік технічних заходів щодо забезпечення життя міста в цих умовах", – написав Вілкулу.

За його словами, вже відбулася екстрена нарада, здійснено оцінку ситуації та запроваджено план, який передбачає технічні та організаційні заходи.

"Головне – вода буде. Але зараз наше завдання – на 30% знизити споживання у тих районах, які запитані від Каховки. Максимально необхідно зменшити споживання води промисловістю… Для населення тиск води буде знижуватися з 22:00 вечора до 05:00 ранку. Вода діставатиме лише до перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток та циркулювання. Повністю заборонено полив зі шлангів", – повідомив Вілкул.

У селах Криворізької громади "по дузі від Інгульця через низ у Софіївку" подання води буде тільки з 08:00 до 12:00.

"Якщо цих заходів буде недостатньо – вводитимуться додаткові обмеження, але ми зробимо все, щоб вода у нашому місті була", – запевнив голова міської військової адміністрації.