Отримано величезний масив інформації про підрозділи збройних сил РФ, які перебували в Бучі.

Правоохоронці ідентифікували понад тисячу російських загарбників, які в лютому 2022 року тимчасово окупували місто Буча під Києвом. Також упізнані більш як 100 росіян, які вчинили воєнні злочини, повідомила Національна поліція у неділю, 31 березня.

"Місто було в окупації 28 днів. Викрадення, тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних, у тому числі і дітей – не повний перелік того, що за цей час там вчинили російські військові. Українські поліцейські ретельно задокументували ці воєнні злочини для Міжнародного кримінального суду", – йдеться у повідомленні.

Слідчі опитали сотні свідків і потерпілих. Провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій, вивчили терабайти даних з зовнішніх камер спостереження.

Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил РФ, які перебували в Бучі: повні анкетні дані, дані про займані посади, розмежування по взводах та відділеннях, інформацію про зброю та техніку, місця проживання, контактні телефони та дані їхніх родичів.