ДБР продовжує розслідувати справу про загибель майора Геннадія Частякова. Вже взято показання у понад десяти свідків. Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на радницю з комунікації ДБР Тетяну Сапьян, передає УНН.

У справі про загибель помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вже опитали понад 10 свідків. Серед них ті, хто на момент вибуху перебував вдома та люди, які працюють там, де Геннадію Частякову вручали подарунок у вигляді бойових гранат.

Сапьян також додала, що ДБР планує оскаржувати рішення суду, який не обрав запобіжного заходу підозрюваному у справі офіцеру, який і подарував гранати Частякову.

Як стало відомо УНН з власних джерел, небезпечний подарунок Частяков отримав від полковника Тімченка.

«Запобіжний захід вчора обирався, але суд вирішив не обирати запобіжний захід. Але наразі прокуратура і слідчі ДБР готують матеріали для того, щоб оскаржити – подати апеляцію на рішення суду. Це також важливо. Він продовжує залишатися у статусі підозрюваного», – каже вона.

Нагадаємо

Раніще повідомлялося, що Печерський суд Києва не обрав запобіжний захід підозрюваному офіцеру з апарату головнокомандувача ЗСУ. 

Тому прокурори почали готувати апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді про відмову у застосуванні запобіжного заходу старшому помічнику заступника Головнокомандувача ЗСУ.