Оперативно-тактичні завдання Росії залишаються невиконаними, оборона України тримається, а українці продовжують операції на російській території.

Президентські вибори у РФ, які заплановані на березень, матимуть вплив на ситуацію на полі бою в Україні, прогнозує естонський Генштаб.

 

"Майбутні президентські вибори в Росії вплинуть на зусилля обох сторін. Росія, як і раніше, намагається здобути тактичну перемогу, нехай навіть незначну, але помітну", - сказав голова оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії полковник Тармо Кундла, якого цитує ERR.

 

У свою чергу, Україна просуває свої військові дії все далі на внутрішню територію Росії, вражаючи важливі цілі, додав він.

 

За словами Кундла, оперативно-тактичні завдання Росії залишаються невиконаними, оборона України тримається, а українці продовжують операції на російській території.

 

Він прогнозує, що найближчими тижнями російські війська здійснять рейди на українську територію в прикордонних районах Білгородської та Харківської областей, щоб зв'язати там російські підрозділи та змусити українські сили до перекидання додаткових військ із Куп'янського напрямку.

 

У той же час, донецький напрямок залишається основним плацдармом для російських військ. Більш активні бойові дії ведуться в районах Бахмута, Авдіївки та Донецька.

 

Кундла розповів, що на Авдіївському напрямку російські війська просунулися вперед, але українські шляхи постачання поки що не перерізані: "Ситуація з погляду України є досить критичною, але боротьба триває".

 

На Запорізькому та Херсонському напрямах інтенсивність дій російських збройних сил значно стриманіша, Росії не вдалося досягти будь-якого успіху. Також тримаються українські плацдарми на лівобережжі Херсонської області.

 

"Загалом ініціатива на фронті, як і раніше, знаходиться в руках російських збройних сил. Великих успіхів вони не досягли, але були невеликі зрушення. Ситуація в Авдіївці відносно критична, але оборона України тримається", – сказав Кундла.

 

На його думку, заміна головнокомандувача Збройних сил України не принесе жодних змін на фронті найближчим часом.