Мар'ян Чава через свої соцмережі висловлював твердження, що були спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі.

Суд задовольнив ареляцію прокурорів і відправив під варту з альтернативою застави блогера Мар'яна Чаву, що називав військових "злочинцями" та перешкоджав врученню повісток. Про це повідомила прес-служба Львівського апеляційного суду в середу, 9 серпня.

Напередодні, 8 серпня, у відкритому судовому засіданні було розглянуто апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду Львова від 25 липня 2023 року про застосування запобіжного заходу відносно підозрюваного Чави у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді арешту строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року. Розмір застави – 214 720 грн.

Слідство встановило, що 40-річний дрогобичанин публікував у Facebook, YouTube та Telegram висловлювання спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, деморалізації армії та формуванню передумов для дискредитації іміджу України на міжнародній арені.