Українські правоохоронці практично в будь-якій країні світу можуть запросити екстрадицію людей, які виїхали за кордон за підробленими документами ВЛК.

Тих чоловіків, які виїхали за кордон за допомогою підроблених довідок про "непридатність" до мобілізації можуть екстрадувати до України і покарати їх відповідно до законодавства. Про це у четвер, 31 серпня, заявив глава фракції Слуга народу у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, повідомляє Суспільне.

"Люди сплачували від трьох тисяч доларів до 15 тисяч доларів за те, щоб зробити собі документ, який чи тимчасово не дозволяє бути призваним до армії, або на постійній основі забороняє туди йти, тобто за допомогою ступеню інвалідності", - пояснив нардеп. 

За словами Арахамії, на підкуп посадових осіб та медичних працівників українці витратили  мільйонів доларів.

Він підкреслив, що таких людей слід покарати.

"Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно з законами за давання хабара, за підробку документів, за ухилення від мобілізації", - зазначив глава фракції. 

У той же час він вказав, що притягнути до відповідальності тих, хто вже поїхав складно.

"Але в нас зараз сильно посилився напрямок міжнародно-правової допомоги. У будь-якій фактично, крім Росії, можливо, країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", - резюмував Арахамія. 

Він додав, що правоохоронці будуть працювати над тим аби висувати обвинувачення таким людям.