За правилами Укрзалізниці лише викуплене купе дає підставу для проїзду з собакою, вищою за 45 сантиметрів.

Укрзалізниця разом з організацією порятунку тварин і довкілля України UAnimals розробить оновлені правила перевезення тварин у поїздах. Про це у суботу, 30 березня, йдеться на Instagram-сторінцы організації порятунку тварин і довкілля України UAnimals.

"Спільно оновимо деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами. Організуємо соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами", - написали в UAnimals.

Вони зазначили, що правила існують для того, щоби їх дотримуватись, але іноді реалії спонукають переглядати правила. 

"Будемо інформувати вас про подальші кроки в цій історії", - додали в організації.

Зокрема, якими правилами нині керуються залізничники:

  • Собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) за наявності намордника та повідка (ланцюжка або ремінної прив’язки) перевозяться в окремому купе купейного вагона не більше двох особин. При цьому пасажир зобов’язаний оплатити вартість проїзних документів за кількістю незайнятих місць у купе за повним тарифом.
  • Пасажир має право перевозити при собі дрібних кімнатних тварин, які не створюють загрозу оточуючим (собак малих порід, котів, птахів тощо), у поїздах та вагонах усіх категорій (крім вагонів типів СВ та М) у спеціальних засобах для перевезення (контейнер, переноска тощо).
  • У регіональних поїздах собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника. Собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці, не більше одного) перевозяться за наявності намордника та повідка (ланцюжка або ремінної прив’язки).