Укрзалізниця зареєструвала залізничного оператора, який здійснюватиме вантажоперевезення як Україною, так і європейськими країнами. Це дозволить покращити управління функціонуванням напрямку. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, передає УНН.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомляє, що Європейський оператор матиме назву Ukrainian Railways Cargo Poland і здійснюватиме перевезення Україною та європейськими країнами.

"Сьогодні європейський напрям залізничних перевезень для України – це питання швидкої логістики та підтримки української економіки. Створення європейського оператора дозволить значно покращити управління вантажоперевезеннями на європейському напрямку. Паралельно модернізуємо прикордонну інфраструктуру, збільшуючи її пропускну здатність», – зазначив Кубраков.

Повідомляється, що планується, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі своєї роботи займатиметься наступним:

  • надання комплексної послуги вантажоперевезень,
  • координація роботи з європейськими операторами, вантажовласниками, прикордонними переходами,
  • контроль рухомого складу товариства за кордоном.

"Інтегруємо систему вантажних залізничних перевезень України в європейський простір та починаємо розбудову повноцінного оператора вантажних перевезень на території країн Євросоюзу. Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення Укрзалізниці на міжнародній арені", – зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Зазначається, що довгострокова стратегія роботи міжнародного підрозділу знаходиться на фінальній стадії розробки й буде затверджена найближчим часом наглядовою радою Укрзалізниці.