Канада заборонила імпорт всього російського алюмінію та сталевої продукції, що, за словами Оттави, було спрямоване на те, щоб позбавити Москву можливості фінансувати її війну проти України, передає УНН.

«Україна може і має виграти цю війну. Ми продовжуємо робити все можливе, щоб відрізати чи обмежити доходи, які використовуються для фінансування незаконного та варварського вторгнення путіна в Україну», - йдеться у заяві міністра фінансів Христі Фріланд.

«Завдяки нормативним поправкам відповідно до Положення про особливі економічні заходи ввезення всіх російських алюмінієвих виробів, таких як необроблений алюміній, алюмінієві листи та готові вироби, включаючи контейнери та інші предмети домашнього вжитку, виготовлені з алюмінію, тепер заборонено. Також заборонені всі первинні російські сталеві вироби, у тому числі залізо та нелегована сталь, напівфабрикати та готові вироби, такі як труби та трубки».

Міністерство промисловості повідомляє, що Канада імпортувала сталеву продукцію з росії на 208 мільйонів доларів у 2021 році і на 79 мільйонів доларів минулого року.

Канада також імпортувала алюміній із росії на 44 мільйони доларів у 2021 році, а торік – на 16 мільйонів доларів.

Торгівля росії з Канадою різко впала у перші 10 місяців після вторгнення, при цьому експорт упав на 78% порівняно з тим самим періодом на рік раніше.

Економічні заходи Оттави вже забороняють експорт усього, починаючи від навантажувачів і закінчуючи перукарськими кріслами, якщо тільки канадські підприємства не переконають ліберальний кабінет зробити винятки.