В країні триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної. Виробленої електроенергії зараз достатньо для споживачів.

В Україні завершився ремонту гідроагрегату на одній з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт. Про це повідомляє Міненерго у п’ятницю, 30 червня.

"З планового ремонту, який відбувається в межах масштабної ремонтної кампанії енергетичних об’єктів, вийшов гідроагрегат однієї з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт", – йдеться у повідомленні.

При цьому ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. Виробленої електроенергії повністю достатньо для покриття потреб споживачів.

Напередодні через негоду без світла тимчасово залишалися споживачі у Львівській, Рівненській, Кіровоградській областях. У Донецькій області наразі залишаються знеструмленими чотири населених пункти.

Через технологічні порушення вимикалася частина споживачів у Чернігівській області. Ведуться відновлювальні роботи.

Через російські обстріли знеструмлено в Донецькій області – 15 населених пунктів, у Запорізькій – 3 населених пункти, у Херсонській – чотри населених пункти. Залишається без світла частина споживачів у Чернігівській, Сумській, Харківській областях. Ремонтні бригади енергетиків працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Херсонській області заживили два населених пункти, які були відключені з початку деокупації. А у Херсоні заживили 211 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 13,3 тисячі споживачів.