В Донецькій області майже 150 населених пунктів залишаються без енергопостачання більше доби.

В Україні зафіксовано нові відключення на теплоелектростанціях у деяких регіонах. Про це повідомило Укренерго у четвер, 14 грудня.

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Через пошкодження обстрілами та негодою електромереж обленерго припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ в південному та західному регіонах", – йдеться у повідомленні.

Також три енергоблока на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт.

При цьому стверджується, що ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. Дефіциту електроенергії сьогодні нема, хоча споживання електроенергії тримається на високому рівні.

Разом з тим через негоду знеструмлено 225 населених пунктів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській та Чернігівській областях. В Донецькій області 147 населених пунктів без енергопостачання більше доби.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 454 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.