Через пошкодження інфраструктури зупинився енергоблок та припинилось опалення одного з населених пунктів.

У ніч на середу російські агресори три рази обстріляли теплову електростанцію (ТЕС) в східному регіоні України. Про це повідомило Укренерго 6 грудня.

"Попри численні пошкодження електростанція не припиняла роботу. Проте через пошкодження інфраструктури зупинився один енергоблок та припинилось опалення одного з населених пунктів поряд", – йдеться у повідомленні.

Також вчора в одному з прифронтових районів було зафіксовано пошкодження 10 опор та розкрадання проводу на повітряній лінії 330 кВ, яка знаходилась в аварійному ремонті через пошкодження при бойових діях. Про крадіжку повідомили в поліцію.

А на півдні країни через пошкодження при бойових діях відключилась повітряна лінія 330 кВ. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться після отримання дозволу від військових.

Разом з тим у центральному регіоні було відновлено частину обладнання на підстанції. Це підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами по одній з областей.

Напередодні енергетики відновили енергоживлення всіх споживачів, що були знеструмлені через негоду. Але через бойові дії та з інших причин без світла залишається 423 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Миколаївській,  Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Вказано, що напередодні споживання зросло і  вечірній максимум вчора був на 1,8% вище, ніж 4 грудня. При цьому енергетики поки що не прогнозують протягом доби дефіциту в енергосистемі. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється в вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 480 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 250 МВт. Експорт не ведеться.