В Україні зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі. Через перевищення лімітів споживання у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у місті Київ застосовані аварійні відключення, на тлі ризиків нових атак ворога є готовність до будь-яких сценаріїв, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

"Станом на 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі залишається суттєвим. Також наявні обмеження у системі передачі електроенергії внаслідок значних пошкоджень магістральних мереж масованими атаками росіян", - зазначили в Укренерго.

Як вказано, через це до всіх областей доведені ліміти споживання.

"Наразі через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у м. Києві", - повідомили у компанії.

На об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев'яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи. Через масштабність та складність пошкоджень "відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу", зауважили у компанії.

"Ми розуміємо наміри ворога і ризики повторних атак на електромережі та електростанції. Маємо бути готовими до різних ситуацій та подбати про тих, хто цього потребує. Ми готові до будь-яких сценаріїв та за будь-яких умов відновлювати роботу енергосистеми", - наголосили в Укренерго.