Певний час країна зможе протриматися за рахунок своїх ресурсів. Українцям можна поки не хвилюватися через затримку допомоги США та ЄС.

У Нацбанку не виключають ймовірність того, що Україна зіткнеться з перебоями з поставками західної допомоги, проте кажуть, що "план Б" є. Про це в ефірі телемарафону розповів голова НБУ Андрій Пишний.

Він зазначив, що наразі українцям хвилюватися не варто, оскільки якийсь час країна зможе протриматися за рахунок своїх ресурсів.

"Ми залишаємося оптимістичними - розуміємо, що певний період часу Україна повинна буде утриматися за рахунок власних ресурсів та власних джерел", - сказав він.

Зокрема, Пишний зазначив, що Україна змогла відновити роботу внутрішнього боргового ринку, що є дуже позитивним моментом. А разом з іншими заходами це дозволяє сказати, що план "Б" у України все ж таки є.

Глава НБУ нагадав, що 2023 рік вдалося прожили без жодної емісійної гривні. Він також висловив сподівання, що всі заходи Нацбанку допоможуть пройти 2024 рік так само, однак визнав - певні ризики все ж є.