Майже 374 млн грн отримали вкладники АТ “АКБ “Конкорд” від Фонду гарантування за перший тиждень виплати відшкодування — про це сьогодні офіційно повідомили у ФГВФО. Раніше УНН повідомляв цю інформацію з посиланням на власні джерела.

“За перший тиждень з моменту початку виплати гарантованого відшкодування вкладники АТ “АКБ „КОНКОРД“ отримали від Фонду гарантування вкладів 374 млн грн, що становить 58% загальної гарантованої суми”, — йдеться в офіційному повідомленні Фонду.

Вказується, що найактивніше за відшкодуванням від Фонду гарантування вкладники АТ “АКБ “КОНКОРД” звертались в перші три дні з моменту початку виплат.

"Так, із 374 млн грн вкладники АТ “АКБ “КОНКОРД” лише з понеділка по середу отримали 333 млн грн. Примітним також є те, що все більше вкладників банків, що ліквідуються, обирають дистанційний спосіб виплати відшкодування. Більше третини призначеної до виплат гарантованої суми, а саме 156 млн грн, було отримано вкладниками АТ “АКБ „КОНКОРД“ без відвідування відділення банку-агента Фонду”, — зазначила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.

Виплати вкладникам АТ “АКБ “КОНКОРД” тривають. Зважаючи на норми чинного законодавства, вкладники АТ “АКБ “КОНКОРД” отримують гарантоване відшкодування в повному обсязі суми вкладу разом із нарахованими станом на кінець дня 1 серпня 2023 року відсотками.

Вкладники АТ “АКБ “КОНКОРД” можуть звертатись за відшкодуванням коштів до одного з банків-агентів Фонду впродовж терміну здійснення ліквідаційної процедури банку, що розпочата строком на три роки до 1 серпня 2026 року включно.

Отримати відшкодування за вкладом можна безпосередньо у відділенні одного із банків-агентів Фонду або дистанційно, без фізичного відвідування відділення банку. Дистанційні виплати здійснюють 5 банків-агентів.