Словаччина приєднується до низки європейських країн, що забороняють імпорт зерна з України. Тимчасову призупинку імпорту у понеділок, 17 квітня, анонсував прем’єр країни Едуард Хегер, пише УНН.

"Словаччина тимчасово призупиняє імпорт зерна та інших окремих продуктів з України. Сьогодні відбудеться засідання робочої групи з цього питання. Про результати ми повідомимо", - написав Хегер у Facebook.

Нагадаємо

У Польщі вирішили тимчасово заборонити імпорт українського зерна. У Мінагрополітики тодія заявили, що рішення суперечить домовленостям.

Уряд Угорщини слідом за Польщею тимчасово заборонив ввезення з України зерна та насіння олійних культур, а також іншу сільськогосподарську продукцію. Однак, міністр сільського господарства Угорщини, як повідомлялося, запевнив, що транзит для української агропродукції зберігатиметься і надалі.

Це послідувало після того, як фермери в Центральній та Східній Європі протестували проти впливу імпорту дешевого українського зерна, яке призвело до зниження внутрішніх цін і позначилося на продажах місцевих виробників.