Декларацію про "нейтралітет" для участі в Вімблдонському тенісному турнірі підписали кілька російських та білоруських тенісистів.

Про це повідомила Саллі Болтон, виконавчий директор Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету (AELTC), організатора Вімблдону, передає УНН.

«Після того, як ми оголосили про своє рішення, гравці змогли підписати декларації, і вони можуть робити це до закінчення терміну подання заявок. Я не розкриватиму деталі того, хто це вже зробив, але низка гравців уже підписала документ. Ми вислухали відгуки спортсменів за останній рік і вони сказали, що хочуть мати можливість підписати декларацію. Вони повністю розуміють, на що підписуються», - сказала Саллі Болтон, слова якої наводить Reuters.

Спортсмени змагатимуться під нейтральним прапором, а також їм заборонятимуть виступати на підтримку дій російської армії в Україні. Спортсмени, які отримують фінансування з росії чи білорусі, а також від компаній, що контролюють їхні уряди, не будуть допущені до участі в Вімблдоні.

Всеанглійський клуб пожертвує Україні 1 фунт стерлінгів (1,87 долара США) за кожен проданий квиток на турнір.

31 березня Всеанглійський клуб розіслав заяву, в якій повідомив, що допустить гравців з росії та білорусі на Вімблдон цього року «як нейтральних спортсменів і за дотримання відповідних умов».