Відомий у минулому хокейний голкіпер Домінік Гашек не розуміє, чому НХЛ дозволяє виступати росіянам.

НХЛ має платити Україні гроші за кожен рік, коли ліга дозволяє виступати у себе російським хокеїстам. Так вважає легендарний у минулому чеській голкіпер Домінік Гашек.

Дворазовий володар Кубка Стенлі вважає, що таким чином НХЛ робить позитивну рекламу країні-агресорці, а через це гинуть багато мирних українців.

"Російські хокеїсти продовжують грати в НХЛ, на відміну від Міжнародної федерації хокею, яка заборонила їм грати. Змагання, які вони проводять вдома – це їхня справа, ми не можемо на це впливати. Але НХЛ, на жаль, дозволяє їм грати і робити рекламу і російським злочинцям. Тому ставитися до НХЛ слід, виходячи з цього.

Я вірю, що одного дня НХЛ доведеться заплатити гроші за це – гроші, які вони заробили на цій рекламі, тому що через цю діяльність НХЛ загинуло багато людей в Україні, країні було завдано величезної шкоди. Враховуючи доходи НХЛ, ми говоримо не про мільйони доларів, а про мільярди доларів.

Їхні доходи близько 6 мільярдів доларів на рік. Я хотів би, щоб вони платили Україні принаймні 2 мільярди за кожен сезон. Ці гроші не повернуть українські людські життя, але я переконаний, що, принаймні, вони повинні заплатити ці гроші за кожен рік, коли там грають російські гравці", – сказав Гашек в інтерв'ю Голосу Америки.