Київське "Динамо" з великим рахунком переграло закарпатський "Минай" на власному полі у першому турі української Прем'єр-ліги, повідомляє УНН.

"Динамо" – "Минай" – 4:1

Голи: Ванат (27, 30), Буяльський (87 пен.), Караваєв (90+3) — Вітенчук (3)

Предупредження: Бражко (90) — Вітенчук (45), Панасенко (46), Кравчук (54)

Вилучення: Попов (32) — Бандура (56)

Як повідомляє сайт уболівальників «Динамо», матч розпочався з холодного душу для столичного клубу. На третій хвилині зустрічі «Минай» створив два поспіль гольові моменти, другий з яких був реалізований. Спершу після флангової передачі Одарюк пробив головою з лінії воротарського — трохи вище воріт. А за кілька секунд Біловар, вибиваючи м’яч від своїх воріт, зіграв прямо на Вітенчука, який наважився на удар метрів із 27-ми, і м’яч влетів точно в «дев’ятку» воріт Бущана — 0:1.

Після такого початку «Динамо» буквально кинулося в атаку, і майже одразу Бандурі довелося реагувати на доволі небезпечні удари Шапаренка, Біловара, а пізніше — і Ярмоленка. Загалом, надалі «Минай» був міцно «закритий» на своїй половині поля, динамівці постійно контролювали м’яч і комбінували, проте по-справжньому гольових моментів не створювали.

Наступний гол відбувся на 27-й хвилині зустрічі. Одарюк, перериваючи пас у штрафний майданчик «Миная», зіграв прямо на Ваната, і той гарматним ударом зльоту метрів із 10-ти вколотив м’яч у сітку — 1:1. А лише через три хвилини «Динамо» оформило і другий гол. Буяльський отримав у штрафному майданчику гостей передачу від Кабаєва, ефектно прикрив м’яч корпусом, виконав скидання на Ваната і той упевнено оформив дубль — 2:1.

На 64-й хвилині зустрічі гості були дуже близькі до успіху: після флангової подачі Вишневський пробив головою метрів з 10-ти, і м’яч ледь не чиркнув об штангу воріт киян. А на 71-й хвилині зустрічі той самий Вишневський пробив низом із лівої частини штрафного майданчика, стався рикошет, м’яч летів у ворота, проте Бущан, демонструючи блискучу реакцію, виручив свою команду.

На 85-й хвилині Панасенко у штрафному майданчику сфолив на Дубінчаку, арбітр без вагань призначив пенальті, який чітко реалізував Буяльський — 3:1. Крапку ж у матчі в компенсований час другого тайму поставив Караваєв: він результативно зіграв на добиванні після того, як Ольховий впорався з гарматним ударом Бражка — 4:1.

У наступному, 2-му турі на «Динамо» чекає гостьовий матч зі столичною «Оболонню», який відбудеться найближчої суботи, 5 серпня, в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» (початок — о 17:00).