Маурісіо Сулейман спробував виправдати британського чемпіона світу за його бій з Нганну.

Маурісіо Сулейман не вважає Тайсона Ф'юрі винним у зриві об'єднувального бою проти Олександра Усика. Не винен, на думку функціонера, британець і у зриві поєдинку проти Ентоні Джошуа.

Президент WBC назвав можливих суперників Ф'юрі винуватцями відмов від зустрічі. Тако, за словами голови Всесвітньої боксерської ради, британський боксер не заслуговує на критику за намір зустрітися в ринзі з ексчемпіоном UFC.

"Ф'юрі не б'ється з Усиком, тому що Олександр не був готовий у грудні. Потім вони не змогли провести бій у березні, а потім їхні шляхи розійшлися. Те ж саме сталося з Ентоні Джошуа, тож не звинувачуйте Тайсона Ф'юрі.

Ф'юрі був тут, він був готовий. Мені подобається його бій з Нганну. Ми не поспішатимемо з обов'язковим захистом. Ми призначили поєдинок Вайлдер - Руїс, і переможець став би неймовірним обов'язковим претендентом. Але цей бій не відбувся. Вони не беруть участі, тож обов'язкового претендента немає.

Безперечно, Ф'юрі - найкращий суперважковаговик. Ми б хотіли побачити бій Ф'юрі - Усик, тому ми не заважатимемо планам щодо великого протистояння за всі пояси. Тож ми не поспішатимемо з пошуком обов'язкового претендента. Побачимо, що відбудеться на конвенції WBC.

Усі зосереджені на 28 жовтня. Щойно бій із Нганну відбудеться, з 12 по 17 листопада WBC проведе конвенцію. Після цього керівна рада WBC ухвалить рішення щодо суперважкої ваги", - наводить слова Сулеймана Manchester Evening News.