Гравець збірної Сербії Боріса Сіманич достроково залишив першість і скоріш за все спортивну кар'єру.

Неприємний епізод трапився під час чемпіонату світу з баскетболу, який нині триває на Філіпінах. Форвард збірної Сербії Боріса Сіманич був змушений достроково залишити розташування своєї команди.

Справа у тому що баскетболіст зазнав жахливої травми під час матчу групового раунду і тепер ризикує завершити спортивну кар'єру.

Епізод стався ще 30 серпня. Тоді у поєдинку попереднього раунду Сербія розгромила Південний Судан 115:83. Утім Сіманич отримав удар ліктем у бік від суданського форварда Нуні Омота. Останній вдарив настільки сильно, що 25-річний серб не зміг продовжити матч, відігравши всього дві хвилини.

 

Після гри спортсмену стало зовсім зле і його відправили до лікарні в Манілі, де тієї ж ночі провели операцію.

У баскетболіста був сильний внутрішній крововилив. Тренер Сербії Светислав Пешич потім повідомив, що було складно знайти потрібну кров для переливання.

Федерація баскетболу Сербії спочатку заявила, що нирка гравця, яка прийняла на себе удар Омота, та всі її функції були в безпеці. Однак, нова інформація показує, що це не так.

Як повідомляє BasketNews, Сіманич втратив одну нирку - Федерація вже підтвердила цю інформацію

У неділю, 3 вересня, баскетболісту було зроблено ще одну операцію через ускладнення, що виникли після спостереження за його станом. Тепер Сіманич також ризикує завершити кар'єру гравця.