Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо повномасштабного російського вторгнення станом на вечір суботи, 12 серпня.

"Протягом доби російські окупанти завдали 6 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура" - йдеться в повідомленні Генштабу

Повідомляється, що протягом доби відбулося 33 бойові зіткнення.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах північно-східніше Синьківки, північніше Кислівки та південно-східніше Андріївки Харківської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки та Білої Гори Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії ворога наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки, на Мар’їнському напрямку - в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області.

Тим часом Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Українські підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 зенітно-ракетний комплекс та 1 артилерійський засіб на вогневій позиції", - йдеться у вечірньому зведенні.