Оборонне підприємство Щегловський вал, по якому попередньо ударили БПЛА, виготовляв ЗРК Панцир-С, розробляв керовану зброю для сухопутних військ, системи ППО, швидкострільні гармати та бойову стрілецьку зброю.

Безпілотники, які увечері в суботу, 20 січня, атакували Тулу, завдали удару по підприємству Щегловський вал, яке збирало зенітно-ракетні комплекси Панцир-С, а також – модернізують різноманітну бронетехніку. Про це повідомляє низка російських Тelegram-каналів. Але офіційної інформації наразі немає.

"У Тулі, ймовірно, вражений завод Щегловський вал, який у тому числі виробляє систему ППО Панцир. Вибухи зафіксовано на відео", - пише Sota.

"Потужний вибух та пожежа сталися у Пролетарському районі. Там знаходиться завод Щегловський вал, що серед іншого виробляє комплекси Панцир-С",– додає ВЧК ОГПУ.

У відкритих джерелах також є інформація, що ВАТ Щегловський вал - одне з найбільших підприємств оборонної промисловості Росії, розташоване в місті Тулі. КБ займається розробкою керованої зброї для сухопутних військ, систем протиповітряної оборони, швидкострільних гармат та бойової стрілецької зброї.