Також під удари потрапили шість зенітно-ракетних комплексів і засопів ППО, пункт управління і радіолокаційна станція противника.

За минулу добу на фронті відбулося 89 бойових зіткнень. Українські військові нанесли десятки ударів по російським загарбникам, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в суботу, 13 січня.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири зенітно-ракетних комплексах противника", – йдеться у повідомленні.

У свою чергу ракетні війська вразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, артилерійський засіб, два засоби протиповітряної оборони, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію противника.

У свою чергу російські агресори завдали сім ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснили 44 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Так, авіаційних ударів зазнали: Вовчанськ, Синьківка, Іванівка, Вільхуватка Харківської області; Новоєгорівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Зелена Долина, Колодязі, Богданівка, Олександропіль, Новобахмутівка, Авдіївка, Георгіївка, Новомихайлівка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку українські захисники відбили дев’ять атак ворога біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито шість атак окупантів в районах Макіївки Луганської області та Григорівки, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили п’ять атак противника поблизу Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку ЗСУ продовжували стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби відбито чотири атаки загарбників біля Авдіївки та ще 17 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші воїни продовжували стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 26 атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили вісім атак окупантів західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжували заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив дев’ять безуспішних штурмових дій.