Росіяни намагалися виснажити протиповітряну оборону з максимальним досягненням результату, констатувала Наталія Гуменюк.

У ніч на суботу під час обстрілу України російські агресори вперше одночасно запустили крилаті ракети та керовані авіаційні бомби (КАБи – ред.). Про це сказала керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 21 жовтня.

"Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо", – заявила вона.

За даними Гуменюк, цієї ночі практично одночасно спрямовувались з літаків тактичної авіації керовані авіабомби по фронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по подальших територіях другого ешелону підготовки, наприклад, на Кривий Ріг, Миколаївську область. Також застосовувались ударні беспілотники.

"Фактично все було одночасно і скеровано на виснаження протиповітряної оборони і з максимальним досягненням результату", – констатувала Гуменюк.