Росіяни зазнали суттєвої втрати, бо у них було лише три таких катери у складі Чорноморського флоту з протикорабельними ракетами типу Москіт.

На борту знищеного російського ракетного катера "Івановєц" могли перебувати до 40 моряків. Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ у Facebook в четвер, 1 лютого.

У ВМС нагадали, що сьогодні вночі було знищено ракетний катер, який охороняв пункт базування у селищі Новоозерне.

За інформацією військових, це суттєва втрата для росіян з огляду на наявність лише трьох катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ та його озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу Москіт з дальністю до 130 кілометрів.

"Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. Враховуючи штатну кількість особового складу 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ теж суттєві", – заявили у ВМС.

Там зазначили, що це вже не перші втрати у російській бригаді. Раніше українські військові пошкодили малий ракетний корабель проекту 1239 року "Самум".

"Ця операція – чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму шкідливо для їхнього здоров'я", – резюмували у ВМС.