Засновник ПВК Вагнера стверджує, що РФ "контролює 80%" території міста, проте у ЗСУ спростували цю заяву.

Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин заявив про нібито контроль над більш ніж 80% Бахмута. Однак це чергова спроба виправдати свої поразки у місті за останні 9 місяців. Про це заявив представник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий у коментарі CNN, опублікованому у вівторок, 11 квітня.

Пригожин заявив, що "вагнерівці" нібито "повністю сконцентровані на Бахмуті, продовжуючи виконувати бойові завдання".

"У Бахмуті більша його частина - тобто понад 80% - перебуває під нашим контролем, включаючи весь адміністративний центр, заводи, фабрики, міську адміністрацію. Решта - це частина багатоповерхових житлових кварталів, де зроблені укріпрайони. Під цими багатоповерхівками є тунелі", - стверджує він.

Череватий спростував подібні твердження і зазначив, що таким чином Пригожин намагається показати хоч якусь перемогу у місті, яке росіяни намагаються захопити протягом дев'яти місяців.

"Ця заява Пригожина не відповідає дійсності. Я щойно зв'язався з командиром однієї з бригад, яка захищає місто. Я можу з упевненістю заявити, що українські сили оборони контролюють набагато більший відсоток території Бахмута. Пригожину треба показати хоч якусь перемогу у місті, яке вони намагаються захопити вже дев'ять місяців поспіль, тому він робить такі заяви", - пояснив речник ЗСУ.