Українські захисники у небі над Україною у ніч на 20 червня знищили 32 з 35 запущених російськими військами ударних дронів Shahed-136/131, повідомили у вівторок у Повітряних силах ЗСУ, пише УНН.

"Загалом окупанти застосували 35 ударних дронів. 32 вдалось знищити протиповітряній обороні. 30 "шахедів" знищено силами та засобами Повітряних сил, ще два - підрозділами Сухопутних військ", - повідомили у ПС ЗСУ у Telegram.

Як повідомили у ПС ЗСУ, у ніч на 20 червня 2023 року противник завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами "Shahed-136/131" по військових та інфраструктурних об’єктах України. Пуски здійснювались з північного та південного напрямків - брянська область рф та східне узбережжя Азовського моря.

Протиповітряна оборона, як повідомляється, сьогодні працювала у більшості областей України, утім основний напрямок атаки іранських дронів - Київщина. Тут знищено понад два десятки "шахедів".

Окрім того, уночі російські окупанти завдали удару по Запоріжжю балістикою – ракетами "Іскандер-М"/С-300, вказали у Повітряних силах.

Штурмова, бомбардувальна та винищувальна авіація Повітряних сил продовжує завдавати ударів по позиціях, техніці і тилах окупаційних військ.