Українські військові відбили за добу на Авдіївському напрямку 22 ворожі атаки, на Новопавлівському - 19.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби зафіксовано 78 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 12 березня.

Зазначається, що загалом війська РФ завдали дев'ять ракетних та 73 авіаційних удари, здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 

 

На Куп’янському напрямку захисники відбили чотири атаки противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, де противник безуспішно намагався витіснити підрозділи із займаних позицій.

 

На Лиманському напрямку воїнами відбито шість атак окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону.
 

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак противника в районах східніше Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. 
 

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 22 атаки росіян в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.
 

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, 19 разів намагалися прорвати оборону.
 

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, шість разів безуспішно атакував позиції українських захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. 
 

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив три безуспішні штурмові дії.
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, артилерійському засобу та двох засобах ППО противника.