Протягом 2022-2023 років компанія направила до Росії кілька партій тактичних джгутів та бинтів власного виробництва. Їхня загальна вартість - близько 40 млн гривень.

Правоохоронці викрили українську компанію, яка здійснювала оптові постачаннях засобів тактичної медицини до Росії. Про це повідомляє СБУ.

Як пишуть ЗМІ, йдеться про компанію Київгума.

Зазначається, що протягом 2022-2023 років компанія направила до Росії кілька партій тактичних джгутів та бинтів власного виробництва. Їхня загальна вартість - близько 40 млн гривень.

За даними СБУ, продукцію постачали через одну з європейських країн. Там власник компанії створив підконтрольну фірму, яка замовляла товар для продажу в ЄС. Але після отримання товарів їх відправляли до Росії.

На території Росії засоби тактичної медицини передавали підсанкціонним компаніям, які постачають амуніцію російським військам.

"Надалі продукція надходила до індивідуальних аптечок рашистів, які воюють проти Сил оборони України. Також окупанти направляли медичні засоби до російських військових госпіталів у тимчасово окупованих регіонах нашої держави", - йдеться у повідомленні СБУ.

Власник компанії для маскування такої торгівлі з Росією займався розкручуванням свого іміджу як волонтера і заявляв про передачу медичних засобів українським захисникам.

Йому вже повідомили про підозру. Фігуранту загрожує до 12 років ув'язнення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.