Російські окупанти після завданих їм втрат за два місяці відновилися та розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Тривають важкі бої. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, заяву якого у суботу оприлюднив Military Media Center, передає УНН.

«Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась. Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Тривають важкі бої», - розповів Сирський.

Командувач зазначив, що головна мета ворога - розгром угруповання українських військ, оточення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл.

«Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по наших позиціях. Утім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він несе значні втрати та не досягнув суттєвих успіхів», - зазначив Сирський.

Сирський повідомив, що з метою вивчення обстановки та ухвалення оперативних рішень він працював у військових частинах, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ «Лиман».

Він там зустрівся з командирами частин і підрозділів, заслухав доповіді про поточну обстановку.

«На місці були ухвалені рішення щодо подальших дій та розв'язано низку проблемних питань. Звичайно, зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Подякував їм за мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов'язку», - розповів Сирський.

Окрім того, він вручив воїнам відзнаки, цінні подарунки та грошові премії, особисто поспілкувався з кожним.