Росіяни занепокоєні через ситуацію на Запорізькому напрямку. Тому вони активно атакують прифронтові регіони, пояснила Наталія Гуменюк.

Російські агресори в ніч на суботу атакували дронами Запоріжжя і пошкодили інфраструктурний обʼєкт. Є один поранений, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Telegram 14 липня.

"Внаслідок дій окупантів цієї ночі в одному з районів міста було ушкоджено інфраструктурний обʼєкт. На жаль, є постраждала людина. Чоловіка у стані середньої тяжкості доставлено до медичного закладу", – написав він.

Куртєв додав, що ушкоджень зазнав і житловий фонд – у чотирьох багатоповерхових будинках повилітали вікна. Зараз на місці працюють усі відповідні служби.

У свою чергу речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська вчергове намагалися атакувати дронами-камікадзе типу Shahed південь країни.

"Була потужна робота (у Запорізькій області – ред.). Працювали сили протиповітряної оборони. На жаль, є влучання, але підсумки нічної атаки ще підбиваються", – сказала вона в ефірі телемарафону.

Гуменюк зазначила, що росіяни занепокоєні через ситуацію на Запорізькому напрямку, а також через те, як будуть розвиватися події через річку Дніпро. Тому вони активно атакують прифронтові регіони.

Речник розповіла, що у Миколаївській області було збито три безпілотники. Цю інформацію також підтвердив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.