Війна коштувала Росії 1,3 трлн доларів, неотриманих від очікуваного економічного зростання до 2026 року, ствержують джерела у Пентагоні.

Країна-агресор Росія могла витратити до 211 млрд доларів на оснащення, розгортання та підтримку своїх військових операцій в Україні. Про це у п’ятницю, 16 лютого, повідомило агентство Reuters з посиланням на неназваного високопоставленого представника Пентагону.

"Я не думаю, що ми так багато говорили про витрати, які Росія вже понесла і продовжує нести", – сказав журналістам чиновник на умовах анонімності.

За його словами, війна коштувала Росії 1,3 трлн доларів, неотриманих від очікуваного економічного зростання до 2026 року і близько 315 тисяч військових, які були або вбиті, або поранені на війні.

Також Росія втратила понад 10 млрд доларів через скасовані або відкладені продажі озброєнь.

"Детальні витрати Росії на її майже дворічне вторгнення з’являються, у той час, коли адміністрація президента Джо Байдена намагається підштовхнути Палату представників США прийняти пакет міжнародної допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95 млрд доларів", – пише агентство.