Російські війська під Авдіївкою зазнали серйозних втрат, але перегрупувалися і знову пішли вперед. В результаті вони знову були розбиті, майже нічого не добившись.

Російські військау п'ятницю, 20 жовтня, відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, однак зазнали значні втрати техніки та особового складу. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни ISW.

Зазначається, що початкова російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних підтверджених втрат російської техніки. А той факт, що російські війська перегрупувалися та відновили наступ, свідчить про те, що військове командування РФ вважає, що вони реально можуть взяти Авдіївку, або вони просто погано визначають пріоритетність наступальних операцій не рахуючись із втратами.

Наразі геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що російські війська незначно просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки).

Українські військові, які діють у районі Авдіївки, повідомили 20 жовтня, що за останні чотири дні знищили 200 одиниць російської бронетехніки. Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що російські війська намагаються ремонтувати пошкоджену техніку прямо в полі.

Також аналітики приводять слова російського військового блогера, який поскаржився, що ефективність російського контрбатарейного вогню поблизу Авдіївки знижується через поганий зв’язок і неможливість накопичити боєприпаси перед наступом. Це є ще однією з причин високих втрат росіян у цьому районі. Однак це не змушує їх відмовитися від своїх наступальних намірів.