Російська "гіперзвукова" ракета Кинджал лише на папері має високий потенціал, вважають аналітики.

Так звана "гіперзвукова" російська ракета Кинджал досі перебуває на стадії експлуатаційних випробувань, а результати її застосування в Україні – незадовільні. Про це повідомила британська розвідка у Twitter в суботу, 21 жовтня.

Зокрема, аналітики відреагували на слова президента РФ Володимира Путіна, який послав літаки МіГ-31 з ракетами Кинджал патрулювати Чорне море.

"Ця заява відповідає типовій російській риториці, розрахованій на внутрішню аудиторію: Захід називається агресором, а діяльність Росії – необхідною для захисту держави", – заявили у розвідці.

Аналітики вважають, що "конкретна згадка Путіним ракети Кинджал та її можливостей майже напевно була зроблена зі стратегічною метою, щоб продемонструвати, що Росія, як і раніше, здатна виробляти й експлуатувати нові види озброєнь, незважаючи на тривалий український конфлікт".

"Кинджал фактично продовжує перебувати в стадії експлуатаційних випробувань, причому результати його застосування в Україні поки незадовільні. На папері він, як і раніше, має високий потенціал, здатний літати на гіперзвукових швидкостях і ухилятися від сучасних систем ППО, хоча для реалізації цього потенціалу Росії майже напевно необхідно значно поліпшити його застосування", – йдеться у повідомленні.