Російські загарбники провалили підготовку до зими в захоплених торік містах Луганщини. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

За його словами, в окремих населених пунктах є або газ, або світла, або вода. Але в Новодружеську та Привіллі, які підпорядковуються Лисичанську, населення вже півтора роки не має доступу до комунальних послуг. Деякий час був газ, однак нещодавно його подача припинилася.

«Світло окупанти обіцяли відновити двічі – у вересні 2022-го і 2023-го років. Зрозуміло, що після завершення псевдореферендуму та так званих «перших виборів». Про централізовану подачу води мова не йшла взагалі», - уточнив він.

Він написав, що Сєвєродонецьку жителям важко потрапити до керівників так званої окупаційної влади, які приїжджають тільки для проведення святкових заходів та інших пропагандистський кампаній. До того ж коли населенню потрібно вирішити конкретне, наприклад, відновити згорілі документи, то їм відмовляють. На цих територіях немає інтернету і його не відновлюють, тому неможливо й відновити роботу електронних реєстрів.

Минулої доби на Луганщині, за даними голови ОВА, під ворожий вогонь потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка. Зокрема, по околицях Невського росіяни поцілили двома авіабомбами КАБ-500. Також активно вони застосовували авіацію для ударів по позиціях наших військових у сусідній Новолюбівці та Серебрянському лісництві, що південно-західніше Кремінної. Артем Лисогор уточнив, що українські захисники стримують наступ противника поблизу Макіївки, де відбито ще п’ять атак, та Діброви.